3gpking

melléklet a 4/2021. (IX.2.) Oktatási és Nevelési Bizottság határozathoz

Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 2020/2021. évi beszámolójának értékelése

Az Országos Horvát Önkormányzat Oktatási és Nevelési Bizottsága az igazgató által benyújtott éves beszámolót áttekintette - 4/2021.(IX.2.) Oktatási és Nevelési Bizottság határozata - és az alábbi véleményt fogalmazta meg:

A Beszámoló részletesen kitér minden intézményegység – óvoda, általános iskola, gimnázium és diákotthon - szakmai munkájának értékelésére.

A logikusan és áttekinthetően szerkesztett dokumentum részletesen szól az intézmény működésének általános feltételeiről, a járvány miatt tett intézkedésekről, különös tekintettel az érettségin részt vevő diákok biztonságos és nyugodt vizsgafeltételeinek biztosításáról.

A személyi feltételek fejezetnél részletesen kitér a pedagógusok szakmai felkészültségére, és külön kiemeli, hogy minden óvodai, iskolai és kollégiumi nevelő jól beszéli a horvát nyelvet. A nevelők tisztában vannak azzal, hogy egy olyan intézményben végzik szakmai munkájukat, amely a magyarországi horvát nemzetiségi iskolarendszernek alappillére. Az OHÖ szakmai bizottsága elismerését fejezi ki a nevelőtestületnek, a megbízott vezetőnek és az intézmény minden dolgozójának, hogy a járvány következtében sajnálatosan elhunyt Győrvári Gábor igazgató halála után, fegyelmezetten és öntudatosan végezték munkájukat, és ezáltal, a tragédia nem hátráltatta a sokrétű szakmai munkát. Ennek köszönhető az is, hogy sok-sok egyeztetés és tárgyalás után, zökkenőmentesen történt meg, az új intézményvezető megválasztása is.

A tárgyi, infrastrukturális résznél a Beszámoló külön figyelmet szentel az intézményi beruházásokra, kiemelve, hogy az építkezési munkák nem akadályozták a nevelő-oktató munkát.

A tanulók beiskolázási adatai bizonyítják, hogy az intézmény biztonságosan tervezhet a jövőben is. Ez garancia arra, hogy a nagy összegeket felemésztő beruházások, új szárnyak megépítése indokolt volt az elmúlt időszakban.

Külön szól a nevelőtestületi továbbképzéséről, a pedagógusok minősítéséről, az intézmény munkáját segítő társszervekről, a pályázati munkáról és a sokrétű anyaországi és hazai kapcsolatrendszerről. Örvendetes, hogy az intézmény mögött erős és öntudatos Szülői Munkaközösség áll, amely mindenben segíti az iskolát.

A Beszámoló két nyelven készült. A tanévet értékelő értekezletről hiteles jegyzőkönyv és jelenléti ív készült. Örvendetes, hogy erre az értekezletre meghívást kapott az Országos Horvát Önkormányzat elnöke is, ami régebben nem volt gyakorlat.

Összegzésként megállapítható, hogy az intézmény a jogszabályi előírásoknak megfelelően működik és összhangban van az óvoda és az általános iskola SZMSZ-ével, Házirendjével.

Közzétéve: Az Országos Horvát Önkormányzat Hivatalának és az intézmény hirdetőtábláján.

Kelt: Budapest, 2021. szeptember 2.

Osztrogonácz József
elnök

Kontakt

Hrvatska državna samouprava
1089 Budimpešta, Bíró Lajos ulica 24.
telefon:
+36 1 610 6793
e-mail samouprave:
samouprava: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
predsjednik samouprave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. / Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
e-mail ureda:
ured: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./ Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Istaknuti partneri

HRVATSKI GLASNIK

MHTI

 RADIO CROATICA

 HMI

SHM

 

Idi na vrh