3gpking

székhely: 1093 Budapest, Lónyay u. 18/b
ügyvezető: Skrlinné Sákán Tímea
főszerkesztő: Blazsetin Branka
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
honlap: http://croatica.hu/

A magyarországi horvát közösség legfontosabb célja az anyanyelv, az identitás és a nemzeti öntudat megőrzése. Az írott horvát szó fontosságára való tekintettel az Országos Horvát Önkormányzat és a Magyarországi Horvátok Szövetsége 1999-ben megalapította a Croatica Kulturális, Információs és Kiadói Kft-t. A magyarországi kisebbségek közül a horvátok az elsők, akik rendelkeznek saját kiadóval.

A Croatica fő profilja 2019-ig a nemzetiségi tankönyvek kiadása és nyomtatása volt. Több mint 200 tankönyv szerzői jogával rendelkezett, melyek között a magyarországi horvát, német, szlovén, ruszin, román, görög, bolgár és cigány közösség tankönyvei voltak. A tankönyvek 2019-ben állami kiadásba kerültek.

A Croatica adja ki és nyomtatja a Hrvatski glasnik c. hetilapot, amely a magyarországi horvátok egyetlen hetilapja. Kiadónk adja ki 2000-től a Hrvatski kalendart, amely évente egyszer jelenik meg. Témakörei  a horvát közösség fontos eseményeit ölelik fel a kultúra, a művelődés, a politika és a néprajz területéről, ezen kívül még számos egyéb könyv, irodalmi alkotás, prospektus, meghívó és katalógus készül.

Szervezeti felépítése:
Croatica Kiadó és nyomda
Croatica Média Központ:
- Hrvatski glasnik
- Croatica rádió
- Croatica Tv

Kapcsolat

Országos Horvát Önkormányzat
1089 Budapest, Bíró Lajos utca 24.
telefon:
+36 1 610 6793
önkormányzat e-mail címe:
önkormányzat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
önkormányzat elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
hivatal e-mail címe:
hivatal: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát./ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiemelt partnereink

HRVATSKI GLASNIK

MHTI

 RADIO CROATICA

 HMI

SHM

A LAP TETEJÉRE