3gpking

Tájékoztatás a horvát nemzetiségi utónevek anyakönyvezésével kapcsolatban

A nemzetiségi utónevek anyakönyvezésével és a nemzetiségi utónévjegyzék összeállításával kapcsolatos szabályokat az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény 46. §-a tartalmazza. A horvát nemzetiségi utónévkönyvben nem szereplő utónév tekintetében közvetlenül az érintett vagy az anyakönyvvezető, illetve az anyakönyvi szerv megkeresi az Országos Horvát Önkormányzatot, amely az állásfoglalását a megkereséstől számított 30 napon belül adja meg. A horvát nemzetiségi utónevek anyakönyvezhetőségéről az Országos Horvát Önkormányzat Közgyűlése át nem ruházható hatáskörben, minősített többséggel dönt. Azt az utónevet, amelynek bejegyzését az Országos Horvát Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyta, az utónévjegyzékbe haladéktalanul felveszi. A korábban elfogadott horvát nemzetiségi utóneveket a mellékelt táblázatok tartalmazzák.  

 

FÉRFI NEVEK

NŐI NEVEK

 

Kapcsolat

Országos Horvát Önkormányzat
1089 Budapest, Bíró Lajos utca 24.
telefon:
+36 1 610 6793
önkormányzat e-mail címe:
önkormányzat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
önkormányzat elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
hivatal e-mail címe:
hivatal: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát./ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiemelt partnereink

HRVATSKI GLASNIK

MHTI

 RADIO CROATICA

 HMI

SHM

A LAP TETEJÉRE