3gpking

A PROJEKT BEMUTATÁSA

Dél-Alföldi Operatív Program „Oktatásfejlesztés”

Projekt címe, helyszíne, összköltsége

„Horvát Tanítási Nyelvű Diákotthon és Óvoda építése”
Pályázat azonosító jele: DAOP-4.2.1/C-09-2f-2010-0001
Építés helyszíne: Hercegszántó, Kossuth L. u. 27.
A projekt összköltsége: 237.214.449 Ft, melyből az Európa Uniós támogatási konstrukció keretében igényelt támogatás 69.852.794 Ft, az államháztartás alrendszereiből származó egyéb támogatás pedig 140 000 000 Ft.  

Kedvezményezett

Országos Horvát Önkormányzat
1089 Budapest, Bíró Lajos u. 24.
Telefon: 1/303-6093 Fax: 1/219-0827
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Közreműködő szervezet

VÁTI Nonprofit Kft.
Területi Iroda, Békéscsaba

A projekt leírása

A projekt a Horvát Tanítási Nyelvű Diákotthon és Óvoda fejlesztését célozza meg, mely projekt a Támogatási Szerződésben foglaltak alapján 2011.08.31-én lezárult. A zárórendezvényt 2011.08.31-én, délután 16:00-kor tartották. A fejlesztést a kollégiumi férőhelyek iránti növekvő igény, illetve az épületek infrastrukturális hiányosságai indokolták. A kivitelező 2010.06.17-én a munkaterület átadás-átvétellel kezdte meg a munkáját, majd a végleges műszaki átadás-átvételi eljárás lezárása 2011.06.22-én megtörtént. Jelen pályázat keretében Hercegszántón a Horvát Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola és Diákotthon intézménynek új, 80 férőhelyes kollégiumépület akadálymentes építése valósult meg, amelynek földszintjén helyet kapott az óvoda. A tervezett épület háló-blokkja, valamint annak földszintjén 3 óvodai csoportszoba került kialakításra, a funkciókhoz kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, portával. Emellett megvalósult a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges bútorzat és egyéb eszközök beszerzése is. A projekt során létrejövő új és korszerű épület lehetőséget teremt a XXI. század követelményeinek megfelelő óvodai nevelés, diákotthoni elhelyezés megvalósítására. Az új épület az akadálymentesítéssel kapcsolatos előírásoknak maradéktalanul eleget tesz, a terek, bútorok, eszközök kiválasztásánál maximálisan szem előtt tartották a környezetkímélő és energiatakarékos termékek beszerzését, a nevelésben pedig a környezet- és egészségtudatos magatartás kialakítását. A korszerű infrastrukturális feltételek, valamint a tanárok tovább- és önképzésén megszerzett ismeretei együttesen segítik a hátrányos helyzetű, a fogyatékkal élő és kisebbségi gyermekeket a társadalomba történő minél sikeresebb beilleszkedéshez.

Kapcsolat

Országos Horvát Önkormányzat
1089 Budapest, Bíró Lajos utca 24.
telefon:
+36 1 610 6793
önkormányzat e-mail címe:
önkormányzat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
önkormányzat elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
hivatal e-mail címe:
hivatal: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát./ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiemelt partnereink

HRVATSKI GLASNIK

MHTI

 RADIO CROATICA

 HMI

SHM

A LAP TETEJÉRE