3gpking

Magyarországi horvát gyermekversek antológiája 1945-2010.

A Blazsetin István által szerkesztett antológia részletes betekintés nyújt az 1945-től napjainkig Magyarországon íródott gyerekeknek szóló horvát nyelvű költészetbe. Az antológiában összesen nyolc magyarországi horvát szerző versei találhatóak: Marija Vargaj, Mate Šinković, Marga Šarac, Marko Dekić, Ljudevit Škrapić, Stipan Blažetin, Jolanka Tišler és Đuso Šimara Pužarov.

A kiadvány betekintést ad a magyarországi horvát gyermekköltészet fejlődéstörténetébe a hetilapok és kalendáriumok oldalain megjelent első versektől a 20. század 80-as évein keresztül napjainkig, amikor a hazai horvát gyermekvers is közelít a kortárs irányzatokhoz. A kötet megjelenését támogatta a Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma.

Oldalszám: 135
Kötés: kemény kötés
Kiadás éve: 2010.
Kiadó: Magyarországi Horvátok Tudományos Intézete
ISBN: 978-963-88818-1-6
Ár: 2500 HUF

Kapcsolat

Országos Horvát Önkormányzat
1089 Budapest, Bíró Lajos utca 24.
telefon:
+36 1 610 6793
önkormányzat e-mail címe:
önkormányzat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
önkormányzat elnöke: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. / Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.;
hivatal e-mail címe:
hivatal: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát./ Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kiemelt partnereink

HRVATSKI GLASNIK

MHTI

 RADIO CROATICA

 HMI

SHM

A LAP TETEJÉRE